Choi Soon-sil (links), vertrouwelinge van president Park, werd vorige week gearresteerd
NOS Nieuws

Schandaal Zuid-Korea treft nu ook Samsung

De Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben een inval gedaan bij Samsung. Onderzocht wordt of de elektronicafabrikant geld heeft gegeven aan Choi Soon-sil, de vertrouwelinge van president Park die het middelpunt is van een groot schandaal.

Samsung wordt ervan beschuldigd 2,8 miljoen euro te hebben gegeven aan een bedrijf dat eigendom is van Choi Soon-sil en haar dochter. Het geld is volgens het persbureau Yonhap mogelijk gebruikt voor de paardrijtraining van de dochter, die vroeger lid was van de nationale ruiterploeg van Zuid-Korea.

Het is onduidelijk wat Samsung in ruil voor de gift zou hebben gekregen.

Excuses

Het schandaal rond haar vertrouwelinge heeft Park in grote problemen gebracht. De 64-jarige president heeft al twee keer haar excuses aangeboden, maar veel Zuid-Koreanen nemen daar geen genoegen mee.

Choi Soon-sil (60) werd een week geleden opgepakt. Haar vriendschap met Park ontstond in de jaren 70. Haar vader was toen een sekteleider; Parks vader was dictator van Zuid-Korea. Choi wordt ervan verdacht dat ze de vriendschap heeft gebruikt om zich te bemoeien met staatszaken en om zich te verrijken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl