NOS NieuwsAangepast

Online roof bij Britse bank: geld gestolen van 20.000 rekeningen

Van 20.000 bankrekeningen bij Tesco Bank, een dochterbedrijf van de gelijknamige supermarktketen, is online geld gestolen. Betalingen via internet zijn tijdelijk stopgezet om het probleem te onderzoeken, rekeninghouders kunnen wel geld pinnen.

De problemen werden dit weekend ontdekt, toen bij 40.000 accounts verdachte activiteiten werden waargenomen. In de helft van de gevallen is er dus daadwerkelijk geld gestolen. Het is de bedoeling dat de klanten binnen 24 uur hun geld terugkrijgen, zegt de topman van de bank tegen de BBC.

Beschamend

Beveiligingsadviseur Alan Woodward, die eerder Europol adviseerde, noemt het tegenover de BBC een zaak van ongekende omvang. De bekende beveiligingsonderzoeker Troy Hunt beaamt dat en zegt dat het stopzetten van de online betalingen beschamend is voor Tesco en aantoont hoe groot deze zaak is.

Wat de oorzaak is van de roof, is nog onduidelijk. De Britse autoriteiten onderzoeken de zaak. Tesco beheert in totaal meer dan zeven miljoen bankrekeningen en heeft 4000 werknemers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl