Het gaat niet naar de zin van Dirk Kuijt

Feyenoord lijdt in Deventer eerste nederlaag

Feyenoord heeft niet kunnen profiteren van het puntenverlies van Ajax en PSV. Sterker nog, de Rotterdammers leden bij Go Ahead Eagles hun eerste nederlaag van het seizoen: 1-0.

Go Ahead begon het duel als hekkensluiter, met 21 punten achterstand op koploper Feyenoord. Op het veld was van dat verschil niets te zien. De thuisploeg speelde fel en zocht brutaal de aanval. Feyenoord had het, zonder Karim El Ahmadi (voetblessure) en Tonny Vilhena (overlijden moeder), lastig en kwam er maar moeizaam uit.

Hands?

Na een half uur kwam Go Ahead dan ook verdiend op voorsprong. Na een fout van Jan-Arie van der Heijden kwam de bal via Daryl Maatsen bij Jarchinio Antonia en die tikte van dichtbij raak.

Jarchinio Antonia (r) heeft Go Ahead Eagles op 1-0 gezet

Feyenoord dacht kort daarna langszij te komen via een kopbal van Van der Heijden, maar de goal werd afgekeurd omdat aangever Steven Berghuis hands zou hebben gemaakt. De aanvaller van Feyenoord was een kwartier daarvoor nog ontsnapt aan rood nadat hij Randy Wolters omver had geduwd.

In de tweede helft speelde Feyenoord iets beter, maar het ijverige Go Ahead bood veel weerstand. Toch zorgden de bezoekers voor het nodige gevaar. Invallers Jens Toornstra en Eljero Elia waren echter niet succesvol in de afronding.

Jarchinio Antonia tikt binnen, Pär Hansson is kansloos
    Een kunststukje van Bilal Basacıkoglu, maar scoren doet hij er niet mee
    Darren Maatsen schiet op doel, Pär Hansson redt

Halverwege de tweede helft miste Antonia een enorme kans op de 2-0. Hij faalde oog in oog met doelman Pär Hansson, die bij afwezigheid van Brad Jones, Kenneth Vermeer en Warner Hahn een basisplaats had.

De misser kwam de aanvaller niet duur te staan, want in de slotfase kwam de eerste competitiezege in 31 jaar van Go Ahead op Feyenoord niet meer in gevaar.