Brahim Darri

Heracles Almelo zet Vitesse aan de kant

Vitesse heeft op eigen veld zijn vijfde nederlaag van het seizoen geleden. Tegen Heracles Almelo kwam de kwakkelende ploeg van trainer Henk Fraser op voorsprong, maar verloor het alsnog met 2-1.

Voor rust viel er weinig te beleven in Arnhem. Heracles-doelman Bram Castro ranselde een keer op katachtige wijze een volley van Nathan uit zijn doel, maar meer gevaar kon Vitesse eigenlijk niet stichten. Aan de andere kant vuurde Brahim Darri net over.

In de tweede helft werd het wel leuk. Na 55 minuten kopte verdediger Matt Miazga op de lat. Twee minuten later was het toch raak voor de thuisploeg. Na een loepzuivere pass van Milot Rashica door de benen van Robin Gosens, kon Ricky van Wolfswinkel de bal simpel langs Castro werken.

Vier minuten na de 1-0 zorgde Darri alweer voor de gelijkmaker. Nadat Lewis Baker was uitgegleden, kon hij vrij aanleggen en de aanvaller joeg de bal stijf in de kruising. En met nog een kwartier op de klok besliste Samuel Armenteros het duel met een rake strafschop, na een overtreding op Brandley Kuwas.