Charlotte Vega maakte de 0-2 voor Amsterdam

Nederlaag hockeysters Amsterdam, topper blijft onbeslist

Op de tiende speeldag in de hockeyhoofdklasse hebben de hockeysters van Amsterdam hun tweede nederlaag geleden. Uit bij Kampong werd met 3-2 verloren. Koploper Den Bosch wint met 3-2 van MOP en de topper tussen SCHC en Laren blijft onbeslist.

In Utrecht verspeelde Amsterdam een 2-0 voorsprong en leed daarmee de tweede nederlaag van het seizoen: 2-3. Al na vier minuten zetten Kelly Jonker Amsterdam op voorsprong, in de tweede helft maakte Charlotte Vega daar 2-0 van.

Spannende slotfase

Daarmee leek de overwinning zeker, maar Kampong knokte zich knap terug in de wedstrijd. Sophie Bray tekende voor de 1-2 en maakte tien minuten voor tijd ook de gelijkmaker. Zes minuten voor tijd kreeg Kampong een strafbal, die werd benut door Michelle Fillet. Door de nederlaag zakt Amsterdam naar de derde plaats op de ranglijst.

De stand in de hoofdklasse hockey (v) na tien speelrondes

Den Bosch gaat nog altijd aan de leiding in de hoofdklasse, maar het had vandaag op bezoek bij MOP niet makkelijk. In Vught zette Jolijn Donkers, tegen de verhouding in, MOP op voorsprong.

Nog voor het rustsignaal verzilverde Maartje Paumen twee strafcorners, waardoor Den Bosch met een 2-1 voorsprong de rust in ging. Vijf minuten na rust zette Donkers MOP weer op gelijke hoogte.

In de tweede helft miste MOP nog een grote kans op de 3-2 en besliste Lieke Hulsen uiteindelijk in het voordeel van de ploeg uit Den Bosch.

Gooische topper blijft onbeslist

Het duel tussen de hockeyvrouwen van Laren en SCHC eindigde zoals het begon: 0-0. Voor SCHC de eerste keer dit seizoen dat er niet werd gewonnen, Laren speelde al drie keer gelijk.

Laren-SCHC had een duel tussen beide topkeepsters kunnen worden, maar uiteindelijk had vooral Laren-doelvrouw Joyce Sombroek een drukke middag.

"Het was zo'n duel dat het niet wil lukken", vertelde Hinch. "Ik hoefde niet zo heel veel te doen deze wedstrijd, maar aan het einde werd het toch nog even spannend. Leuk om tegen Joyce te spelen, zij is echt een geweldige keepster..."

Sombroek was blij met het punt. "We hebben niet mooi gespeeld, maar wel heel hard geknokt. Ik had van tevoren wel verwacht dat ik veel te doen zou krijgen en dan is het lekker om de nul te houden."

Uitslagen speelronde 10 hoofdklasse hockey (v)