Phillip Cocu
NOS Voetbal

Cocu vindt niveau PSV veel te laag

PSV draait niet zoals PSV graag zou willen. Tegen FC Twente werd het zaterdag in Eindhoven 1-1. En dat betekende dat de teller qua verliespunten in thuiswedstrijden al op negen staat. "De teleurstelling is groot dat we niet winnen."

Phillip Cocu stak zijn emotie niet onder stoelen of banken. "Dit was weer een tegenstander die ervoor koos om de bus te parkeren. En daar hebben we moeite mee gehad", doelt de trainer op de verdedigende tactiek van de Tukkers. "Je probeert dan een vroege goal te maken. Maar dat lukte niet."

Uit die woorden valt wat frustratie op te maken. "Nee, dat is geen frustratie. Het is een constatering. Het is niet onlogisch dat tegenstanders dat doen. Het is aan ons om daar een antwoord op te vinden."

Cocu: tegenstander parkeert de bus

Het tempo van PSV lag te laag om Twente te verontrusten. De nummer zes van de eredivisie loerde rustig op kansjes en kreeg die ook. Het had ook nog erger kunnen uitpakken voor PSV, dat volgens Cocu wel strijd en passie liet zien. "Maar het niveau van voetbal vind ik veel te laag."

Luuk de Jong zag dat er pas iets veranderde na de openingsgoal. "Pas na de 0-1 zie je dat we wakker worden, dat we gas gaan geven. En dan wordt het ook snel 1-1."

Achtste duel op rij zonder treffer De Jong

Waarom het nog niet loopt zoals vorig seizoen (PSV heeft nu 25 punten na 12 wedstrijden, vorig seizoen waren dat er twee meer). "De tegenstanders staan compacter dan vorig seizoen. Doordat de ruimtes klein zijn, komen we er niet doorheen."

De Jong zelf scoorde al acht duels op rij niet. "Wanneer dat niet gebeurt, baal je ervan. Ik ga me blijven focussen op de kansen die komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl