Ferdi Kadioglu

Jongeling Kadioglu redt weer punt voor NEC

In een duel dat pas in het laatste kwartier ontbrandde, hebben NEC en FC Groningen met 1-1 gelijkgespeeld.

Beide ploegen deden voor rust bepaald niet aan klantenbinding in Nijmegen. De gasten waren twee keer gevaarlijk van afstand. Simon Tibbling zag zijn schot door doelman Joris Delle gekeerd worden en na een goede aanval schoot Albert Rusnák voorlangs. NEC kwam een keer in scoringspositie; Mohamed Rayhi mikte net te hoog.

Groningen bepaalde ook na rust het spel en was via Kasper Larsen dicht bij de 1-0. De verdediger kopte echter op de lat na een hoekschop van Yoëll van Nieff. De druk van de bezoekers nam toe en hun kansen werden steeds beter. Kévin Mahi schoot te slap in en Tom van Weert kopte voorlangs.

Na een afgekeurde treffer van NEC (Dario Dumic leunde op zijn tegenstander), sloeg Groningen toe; Van Weert gleed een voorzet van Van Nieff binnen.

NEC leek wakker geschud en kon daarna de weg naar voren wel vinden. De gelijkmaker kwam al snel. Ferdi Kadioglu redde net als een week eerder tegen FC Utrecht een punt voor de Nijmegenaren.