Zakaria El Azzouzi schoot de 2-1 binnen

Sparta boekt knappe zege op Heerenveen

Sparta heeft in de twaalfde speelronde van de eredivisie een knappe zege op sc Heerenveen geboekt. De nummer negen uit Rotterdam klopte de nummer drie uit Friesland op het eigen Kasteel met 3-1.

De eredivisiewedstrijden op vrijdagavond zijn op zijn zachtst gezegd niet altijd zekerheidjes als het gaat om het brengen van spektakel. Gezien het weer in Rotterdam - kil en regenachtig - waren de voortekenen ook nu niet bepaald goed. Maar Sparta en Heerenveen trokken zich daar weinig van aan en zorgden juist voor een leuke wedstrijd.

Het duel ontbrandde al snel. Na negen minuten eindigde een vlotte aanval van de Friezen voor de voeten van Jerry St. Juste. De verdediger schoot, dit keer met beide schoenen aan, knap raak. Lang kon Heerenveen er evenwel niet van genieten. Zes minuten na de 0-1, legde Stijn Spierings op vrijwel identieke wijze de 1-1 binnen.

Fraaie combinaties die uitmonden in doelpunten bleken het recept voor de eerste helft, want ook de 2-1 van Zakaria El Azzouzi (vier minuten na de 1-1) was een goal die voortkwam uit een soepele aanval over meerdere schijven. Doelman Erwin Mulder voorkwam even later de 3-1 van Thomas Verhaar.

Sparta viert de gelijkmaker (1-1) van Stijn Spierings
    sc Heerenveen kwam al vroeg op 0-1 door Jerry St.Juste
    Arber Zeneli in duel met Rick van Drongelen (r)

Na rust drong Heerenveen aan op de gelijkmaker, maar nu hielp Mulder zijn ploeg juist niet in die jacht. Met nog zo'n twintig minuten op de klok liet de keeper een vrije trap van Craig Goodwin pijnlijk door zijn handen en benen glippen: 3-1.

Heerenveen was het na die 3-1 helemaal kwijt. Doelman Roy Kortsmit hoefde zich alleen in de extra tijd nog even in te spannen, maar de Friezen hadden simpelweg het vizier niet op scherp en Sparta hield eenvoudig stand.