Amerikaanse militairen bij een oefening in Jordanië
NOS NieuwsAangepast

Drie Amerikaanse militairen gedood door Jordaanse leger

Jordaanse militairen hebben bij een legerbasis drie Amerikaanse militairen doodgeschoten. De Jordaniërs openden het vuur omdat de auto waarin de Amerikanen zaten niet stopte bij de ingang van de basis.

De slachtoffers zijn drie militaire instructeurs. Het Jordaanse leger zegt dat bewakers van een basis in al-Jafr de bestuurder maanden te stoppen, maar dat die daar geen gehoor aan gaf. De bewakers openden vervolgens het vuur.

Een Amerikaan stierf ter plekke. De twee andere instructeurs werden naar een ziekenhuis in de hoofdstad Amman gebracht waar zij aan hun verwondingen overleden. Het Amerikaanse leger probeert samen met de Jordaanse autoriteiten te achterhalen hoe het incident kon gebeuren.

Bondgenoot

Jordanië is een bondgenoot van de Verenigde Staten en lid van de internationale coalitie die tegen IS vecht. In het land zijn veel Amerikanen gelegerd om militairen te trainen.

In november vorig jaar kwamen er ook al eens militaire instructeurs om bij een schietpartij in Jordanië. Toen opende een Jordaanse agent het vuur in een trainingscentrum in Amman. Hij doodde twee Amerikanen, twee Jordaniërs en een Zuid-Afrikaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl