NOS VoetbalAangepast

Cocu: Willems moet zich terugknokken

Het zijn zware tijden voor Jetro Willems. De pas 22-jarige linksback is hopeloos uit vorm, werd al twee keer om sportieve redenen gewisseld door zijn trainer Phillip Cocu en werd bovendien niet geselecteerd voor Oranje.

Jetro Willems

"Willems was goed bezig, hij had de stijgende lijn te pakken. Maar de laatste weken zijn we niet tevreden over hem", bekende Cocu bij de persconferentie op De Herdgang, "Hij moet zich nu terugknokken. Ik ben ervan overtuigd dat hem dat gaat lukken."

Tegen Vitesse en Bayern München was Willems geen schim van de energieke en dynamische linksback, die zijn tegenstanders tot wanhoop dreef. Willems oogde statisch en vermoeid. Beide keren werd hij in de rust vervangen door Joshua Brenet.

Of Brenet zaterdag tegen FC Twente in de basis begint, liet Cocu in het midden. "Jetro is fit, daar ligt het niet aan", aldus Cocu. "Hij heeft natuurlijk een tegenslag gehad, maar nu moet hij zijn rug rechten. Dat hoort ook bij het vak als profvoetballer."

Cocu: Willems moet zich terugknokken

Tot nu toe kende Willems weinig tegenslagen. Na een seizoen bij Sparta werd hij al opgepikt door PSV. Met 18 jaar en 71 dagen was Willems - toen nog met beugel - in 2012 de jongste speler ooit op een EK. Voor deze zomer werd zelfs gesproken over een toptransfer naar een grote buitenlandse competitie.

Een paar maanden later moet Willems vrezen voor zijn plek bij PSV en bij Oranje. Bondscoach Danny Blind gaf voor de oefenwedstrijd tegen België en het WK-kwalificatieduel met Luxemburg de voorkeur aan Marvin Zeegelaar. Een debutant, die een jaar geleden nog bij het nietige Rio Ave speelde.

Blind koos voor Zeegelaar vanwege zijn offensieve kwaliteiten. "Ik denk dat Jetro Willems die kwaliteiten ook heeft, alleen hij etaleert die nu niet."

Blind kent Zeegelaar nog uit de jeugd van Ajax

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl