Ross Brawn en Michael Schumacher na de GP-zege van de Duitse Ferrari-coureur in Japan
NOS Sport

'Bemoedigende tekenen in herstel Schumacher'

Over de fysieke gesteldheid van Michael Schumacher, die eind 2013 bij een ski-ongeluk ernstig hoofdletsel opliep, komt slechts mondjesmaat informatie naar buiten. Maar volgens Ross Brawn zijn er "bemoedigende tekenen" in het herstel van de voormalige Formule 1-vedette.

Brawn was als technisch manager bij Benetton en Ferrari nauw betrokken bij alle zeven wereldtitels die Schumacher veroverde in de Formule 1. De Engelsman heeft ook nog steeds contact met de familie van de 47-jarige Duitser, die na het ongeval in de Alpen in coma raakte en pas maanden later ontwaakte.

Afgelopen september werd duidelijk dat het herstel uiterst traag verloopt en dat Schumacher zonder hulp van verzorgers niet kan staan. Meer werd er niet naar buiten gebracht. "De familie heeft gekozen voor terughoudendheid", benadrukte Brawn, 61 jaar inmiddels en niet meer werkzaam in de Formule 1, voor de BBC-microfoon nog eens.

"Dat moet ik respecteren. Maar er zijn positieve ontwikkelingen en we bidden elke dag dat er daar meer van komen. Ik hoop dat er een dag komt dat we Michael weer in de openbaarheid zien, hersteld van zijn vreselijke verwondingen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl