NOS NieuwsAangepast

Leerling steekt leraar neer op middelbare school in Elst

Op een middelbare school in Elst in Gelderland heeft een leerling een leraar neergestoken. Volgens de politie hadden ze ruzie. De leraar kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis.

De verdachte leerling is aangehouden. Volgens de politie zit hij in de onderbouw en is hij minderjarig. Rechercheurs hebben in de school sporenonderzoek gedaan en gesproken met getuigen.

De steekpartij was op het Over Betuwe College. De locatie in Elst is voor mavo en havo. De leerlingen werden opgevangen in hun klassen en in de aula van de school.

Uit klas geroepen

Klasgenoten zeggen over de toedracht tegen Omroep Gelderland dat de leerling uit de klas werd geroepen. Daarna hoorden ze een gil en zagen ze de leraar met bloed aan zijn handen en een been.

Het slachtoffer zou een leraar Nederlands zijn. Hij werkt al lang op het Over Betuwe College, zegt schoolbestuurder Harry Grimmius. De school bespreekt de steekpartij maandag in de klas en stuurt de ouders een brief.

Geweld tegen docenten

Fysiek geweld tegen docenten door leerlingen komt niet veel voor, vertelt een woordvoerder van de Algemene Onderwijsbond (AOb). De laatste keer dat een docent op een middelbare school werd neergestoken was in 2007. "Vaak wordt gedacht dat het steeds erger wordt met geweld op scholen, dat is gelukkig niet zo."

Verbaal geweld tegen leerkrachten neemt wel toe, zegt de AOb. Zo zijn er verschillende incidenten geweest waarbij ouders van leerlingen verhaal gingen halen bij leerkrachten, wat in scheldpartijen resulteerde. Soms mondden die uit in een handgemeen waarbij leerkrachten werden geslagen of bij de keel gegrepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl