Migranten wachten tot ze worden meegenomen
NOS NieuwsAangepast

Illegaal tentenkamp in Parijs zonder problemen ontruimd

De politie heeft in het noordoosten van Parijs een illegaal migrantenkamp ontruimd. De ongeveer 3800 bewoners werden eerst naar drie verzamelpunten in de stad gebracht en vandaar worden ze over tijdelijke opvangcentra verspreid. De groep bestaat uit Sudanezen, Afghanen, Eritreeërs en Ethiopiërs.

De ontruiming, waarbij 600 politiemensen waren betrokken, verliep zonder problemen. De tijdelijke opvangcentra in Parijs zijn overvol en dat betekent dat de migranten er maar even kunnen blijven, waarschijnlijk enkele weken. In de tussentijd worden twee nieuwe opvangkampen opgezet, een in het noorden en een in het zuiden van de Franse hoofdstad. Daar komen bedden voor in totaal 2000 mensen.

Het was de vierde keer sinds juli dat het illegale migrantenkamp bij metrostation Stalingrad werd ontruimd. Telkens kwamen er opnieuw mensen die er hun tent opzetten.

Fransen hopen dat het migrantenkamp in Parijs nu echt leeg blijft

Het is onduidelijk waar alle illegalen vandaan komen. Er gaan geruchten dat grote groepen uit Calais komen waar onlangs de 'jungle van Calais' werd ontruimd, maar dat wordt nergens bevestigd.

De mannen en vrouwen worden gescheiden opgevangen. Gezinnen blijven bij elkaar. In het nieuwe kamp aan de noordkant van Parijs zullen duizend mannen worden ondergebracht. In het zuiden van de Franse hoofdstad wordt over enkele weken eenzelfde aantal vrouwen opgevangen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl