Ron Vlaar en Derrick Luckassen

AZ niet langs Maccabi Tel Aviv

AZ heeft in de Europa League met 0-0 gelijkgespeeld bij Maccabi Tel Aviv. De Alkmaarders blijven hekkensluiter in groep D, maar kunnen de knockoutfase nog altijd bereiken.

Verdedigers Ron Vlaar en Ridgeciano Haps maakten na hun blessureperiode hun rentree in de basis, maar desondanks oogde de Alkmaarse defensie in het eerste kwartier kwetsbaar.

Zo stuitte Tal Ben Haim in één aanval tot drie keer toe op doelman Sergio Rochet en schoot Vloar Kjartansson in kansrijke positie naast. Vervolgens richtte AZ zich wat op, maar veel leverde dat niet op. Iliass Bel Hassani bracht met een wippertje Ben Rienstra in stelling, maar de middenvelder schoot naast. En rechtsback Mattias Johansson zag een schot van afstand over gaan.

Ben Rienstra in actie tegen Maccabi Tel Aviv

AZ kwam kort na rust met de schrik vrij toen doelman Rochet schutterde bij een terugspeelbal van Wout Weghorst. Hij miste de bal half, maar de schade bleef beperkt tot een hoekschop voor de thuisclub.

In het vervolg van de tweede helft drong AZ feller aan, maar succes bleef uit. Levi García zag zijn inzet gestopt door doelman Predrag Rajkovic, Dabney Dos Santos raakte de bal in kansrijke positie verkeerd en invaller Robert Mühren bleek bij een vrije trap (net naast) en een diagonaal schot (zijnet) ditmaal niet de reddende engel, wat hij de afgelopen weken wel enkele keren was geweest.