Kim Polling doet niet mee aan de EK 2017
NOS SportAangepast

Judoka Kim Polling zet nu al streep door EK

Kim Polling doet niet mee aan de EK judo volgend jaar april in Polen. Ze is herstellende van een elleboogblessure. De judoka is nu aan het revalideren en verwacht dat ze pas in de lente van volgend jaar weer volop kan trainen.

Polling: "Het beste scenario is dat ik na de rustperiode in maart weer op de judomat sta. De EK komen dan te vroeg."

Polling is drievoudig Europees kampioene (2013, 2014, 2015) in de categorie tot 70 kilogram. Ze verloor dit jaar op de EK in dezelfde gewichtsklasse de strijd om het brons. De Olympische Spelen in augustus liepen voor de judoka uit op een deceptie. Ze verloor in de eerste ronde van de latere olympisch kampioen de Japanse Haruka Tachimoto.

Polling zet nu al streep door deelname EK

Toekomst in Italië

Na de Spelen maakte Polling bekend dat ze voorlopig rust neemt om de slepende elleboogblessure aan te kunnen pakken. Als revalideren niet helpt moet ze alsnog onder het mes.

Polling staat voor een periode van verandering in haar leven. Ze gebruikt de gedwongen rustperiode om af te studeren en verhuist begin 2017 naar Italië om bij haar vriend te gaan wonen. Het is nog onduidelijk wat dat voor haar judotoekomst betekent.

Ze overweegt om zich te laten naturaliseren tot Italiaanse als gesprekken met de Nederlandse judobond niets opleveren. De verwachting is dat de WK in Boedapest (volgend jaar september) het eerste grote toernooi is waar Polling weer aan meedoet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl