Cleveland Indians-spelers Francisco Lindor en Rajai Davis hebben een bijzondere manier om elkaar een high-five te geven
NOS VoetbalAangepast

Cubs en Indians wachten lang op een titel, maar ze zijn niet de enige

Of het wordt groot feest in Cleveland, of de kurken kunnen eraf in Chicago. Woensdagnacht (Nederlandse tijd) wordt het laatste en beslissende duel in de World Series gespeeld. Beide teams snakken naar een titel. Chicago Cubs was voor het laatst in 1908 (!) het beste honkbalteam van de Verenigde Staten, bij Cleveland Indians ligt de laatste hoofdprijs iets verser in het geheugen: 1948.

De sportgeschiedenis kent meer 'mooie' verhalen van sportploegen en atleten die lang, heel lang moesten wachten tussen twee grote titels. We hebben er een paar op een rij gezet.

Murray verloste de Britten na 77 jaar

Eindelijk doet Murray het

Op 7 juli 2013 verloste Andy Murray het Britse volk. Na 77 jaar is er eindelijk een opvolger van Fred Perry, die in 1936 - koning Edward de Achtste zat op de troon - de laatste Brit was die de beste was op Wimbledon. Andy Murray was met zijn zege ook de eerste Brit die in korte broek de finale won.

Chelsea beste club van Engeland

Voetbalclub Chelsea was in 2005 na vijftig jaar droogte weer de beste van Engeland. Met een beetje hulp van suikeroom Roman Abramovitsj bezat de Londense voetbalclub een ijzeren defensie. The Blues behielden 25 keer de nul, kregen slechts 15 goals tegen en verloren slechts 1 potje.

India wacht bijna dertig jaar

In 1983 was India het beste cricketland ter wereld. Het land moest vervolgens 28 jaar wachten voor het zich weer de allerbeste mocht noemen. In 2011 werd in de kwartfinales titelverdediger Australie opgerold en aartsrivaal Pakistan was in de halve finales het haasje. Vervolgens werd in Mumbai Sri Lanka met het zilver opgezadeld.

Kapil Dev krijgt de wereldbeker

Ken Rosewall, tenniswonder

Het duurde 16 jaar voor hij weer de Australian Open won, er zat 15 jaar tussen zijn twee titels op Roland Garros en op de US Open mocht hij zich na 14 jaar pas weer de beste noemen. Een klein addertje onder het gras: Rosewall werd 11 jaar verbannen van de grandslamtoernooien omdat hij in 1957 besloot om professional te worden.

Real Madrid, elf keer de beste

De Madrilenen waren vanaf de oprichting van de Europa Cup 1 in 1955 direct vijf keer de beste van Europa. Maar tussen 1966 en 1998 moest de club 32 jaar wachten voor ze weer de beste van Europa zijn. In Amsterdam werd Juventus met 1-0 verslagen. Mijatovic scoorde en rende juichend richting de camera. Acht dagen later, als de rommel van het feestje is opgeruimd, mag ook trainer Jupp Heynckes zijn biezen pakken.

Mijatovic maakt het enige doelpunt van de finale in 1998

Cricketers al 126 jaar titelloos

Wachten op een tweede titel is erg, maar de cricketers van Somerset wachten al 126 jaar op hun eérste titel. Afgelopen seizoen waren ze er vlakbij. Maar omdat twee andere clubs besloten het op een akkoordje te gooien, ging de hoofdprijs aan de neus van Somerset voorbij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl