NOS NieuwsAangepast

Terreurverdachte: nog 'aanslag-wapens' in garageboxen Brussel

In garageboxen in Brussel moeten nog steeds wapens en explosieven liggen die bedoeld zijn om aanslagen mee te plegen. Dat zegt terreurverdachte Mohamed Abrini, 'de man met de hoed'. Hij stond met twee andere leden van een terreurnetwerk op een foto die gemaakt werd op vliegveld Zaventem op de dag van de aanslagen in Brussel.

Op 22 maart sloegen terroristen toe op Zaventem en in de metro. Er vielen 32 doden en meer dan 300 gewonden. Abrini was op de valreep afgehaakt en op de vlucht geslagen. Op 8 april werd hij opgepakt.

Het VRT-programma Pano heeft de verslagen van de verhoren van Abrini ingezien en besteedt daar vanavond om 21.25 uur aandacht aan op de zender Eén.

Kalasjnikov

In de verhoren heeft Abrini gezegd dat ergens in Brussel nog wapens van het netwerk liggen en dat de dreiging niet weg is. "De wapens zijn uit een appartement weggehaald een of twee dagen voor de aanslagen in Brussel. Het was Khalid El Bakraoui die ze verplaatste. Ik weet dat hij een garagebox had waar waterstofperoxide en andere spullen nog zijn verborgen. Maar ik weet niet waar die box is en wat er precies in zit."

Volgens Abrini verborg Bakraoui ook drie of vier kalasjnikovs, een luchtdrukgeweer en explosieven.

De politie zegt dat in juni al 152 garageboxen in Brussel zijn doorzocht, maar dat de wapens en explosieven niet zijn gevonden. "Vandaag de dag kan ik niet uitsluiten, kan niemand uitsluiten dat er nog steeds ergens wapens en explosieven zijn", zegt de politie in Pano.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl