NOS VoetbalAangepast

Britse premier May sneert naar FIFA: ruim eerst je eigen rommel op

Britse premier May sneert naar FIFA: ruim eerst je eigen rommel op

De Britse premier Theresa May vindt het schandalig dat de FIFA niet toestaat dat Engelse en Schotse spelers volgende week tijdens hun WK-kwalificatieduel op Wembley een armband dragen met daarop een afbeelding van een klaproos, het Britse symbool waarmee oorlogsslachtoffers worden herdacht.

"Voordat ze ons vertellen wat we moeten doen, kunnen ze beter eerst de rommel in hun eigen huis opruimen", zei May in het parlement. "Onze voetballers willen hun respect tonen aan degenen die hun leven hebben gegeven voor onze veiligheid. Ik vind dat ze dat moeten kunnen doen."

Engeland en Schotland spelen vrijdag 11 november tegen elkaar in de WK-kwalificatiereeks. Het is dan Armistice Day, de dag waarop de Britten hun oorlogsslachtoffers herdenken. Ook Wales wil een dag later tegen Servië met de armband spelen.

De FIFA ziet de zogeheten remembrance poppy als een politieke uiting en geeft om die reden geen toestemming voor het dragen van de armband. In 2011 kregen de landen nog wel toestemming om armbanden met de klaproos erop te dragen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl