NOS SportAangepast

Handballers dromen al 55 jaar van groot toernooi

In navolging van de succesvolle handbalvrouwen proberen ook de Nederlandse handbalmannen zich te plaatsen voor het EK in 2018. Kwalificatie zou een grote verrassing zijn. Want de laatste keer dat Oranje actief was op een groot toernooi was in 1961.

De handbalmannen houden hoop op kwalificatie EK

Met twee zware kwalificatiewedstrijden voor Oranje voor de boeg ging NOS-verslaggever Vlado Veljanoski langs bij de Nederlandse handballers. Donderdag treft Nederland in Kopenhagen olympisch kampioen Denemarken en zondag wacht Hongarije.

Boegbeeld van het Nederlands team is nog altijd Fabian van Olphen. Al vijftien jaar lang doet de routinier pogingen met het nationale team de deur naar een groot internationaal kampioenschap te openen. Tot dusver vergeefs. Maar opgeven staat niet in het woordenboek van Van Olphen.

"We moeten er gewoon voor gaan, elke keer die hoop blijven houden. Als je dat niet meer hebt, heeft het geen zin. Als het verhaal dan weer sterft, komt er weer een nieuwe kans."

Eerste twee gaan naar EK

De wedstrijd tegen Hongarije wordt een belangrijke. Wordt die gewonnen, dan zet Nederland een belangrijke eerste stap richting kwalificatie. Van de vier landen in de groep (Litouwen is het vierde land en is op papier de minst sterke tegenstander), plaatsen de eerste twee zich rechtstreeks voor het EK.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl