Deskundigen hebben aan de hand van foto's vastgesteld dat hij longworm heeft.
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Zeehondje in Nijkerk laat zich niet vangen

Met man en macht probeert men in Nijkerk een zeehondje te vangen. Het dier werd gisteren gespot op het zandstrand van het Veluwemeer. Zeehondencentrum Pieterburen probeerde hem vanmorgen te vangen, maar verschillende pogingen mislukten.

"Het dier is nu nog in redelijke conditie. De zeehond gaat regelmatig het water in en kan zich daar goed verplaatsen. Dus de conditie is nog zodanig dat hij het wel overleeft", vertelt Wilma Mulder van de dierenambulance tegen Omroep Gelderland. Maar gezond is de zeehond niet: "Deskundigen hebben aan de hand van foto's vastgesteld dat hij longworm heeft. De zeehond kan behoorlijk ziek worden als daar niets aan gedaan wordt."

Tijd onderweg

Het dier werd gisteren gezien bij werkzaamheden aan de aanlegsteiger van een vakantiepark. De dierenambulance werd gebeld. Toen de medewerkers arriveerden, ging het beestje weer gauw het water in.

"We hoorden dat het dier al eerder in de buurt gesignaleerd is, in Harderwijk. Er zijn heel veel sluizen en obstakels op de weg naar deze plek. Daarom denken we ook dat hij al een tijdje onderweg is. Mogelijk al een week", zegt Mulder.

Als het dier gevangen wordt, gaat het naar een opvangcentrum om de longworm aan te pakken. Daarna wordt de zeehond weer uitgezet.

Het dier werd gisteren gezien bij werkzaamheden aan de aanlegsteiger van een vakantiepark.

Advertentie via Ster.nl