Advocaat noch rechter keerde terug naar de rechtszaal.
NOS Nieuws

Rechter vergeet vonnis, verdachte vertrekt ongestraft

In Alkmaar is een verdachte onder zijn straf uitgekomen omdat de rechter vergat het vonnis uit te spreken, meldt Noordhollands Dagblad. De rechter kende een schadevergoeding toe en ging uitgebreid op die beslissing in. Maar hij vergat de straf daarna ook officieel op te leggen.

Bloedneus

De zaak stamt uit 2013: een vrouw had een schadevergoeding geëist. Tijdens een avond stappen noemde de verdachte haar een hoer. Toen ze daar wat van zei, sloeg hij haar een bloedneus.

De man ontkende de beschuldiging. Hij zou door een duw uit evenwicht zijn geraakt en haar per ongeluk met zijn zwaaiende arm hebben geraakt.

Geen vonnis
De rechter achtte de verdachte schuldig en vond dat hij 250 euro moest betalen aan het slachtoffer. Maar dat is dus nooit in een vonnis uitgesproken, merkte de advocaat van het slachtoffer op na afloop.
Dat had de rechter nog nooit meegemaakt. Hij stelde de advocaat van de verdachte voor zijn cliënt te vragen even terug te komen. Dan kon de zaak heropend worden en de straf alsnog worden uitgesproken. Maar de verdachte was al vertrokken.

De rechter zoekt nu uit of hij juridisch nog iets kan doen om het op te lossen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl