Zo is Giel Beelen (niet) te zien in het filmpje
NOS NieuwsAangepast

Giel Beelen geblokt in antidiscriminatiefilmpje

Regisseur Krijn van Noordwijk vindt dat Giel Beelen niet meer past in het filmpje dat hij heeft gemaakt voor de campagne Zet een streep door discriminatie. Voor zijn Facebook-pagina heeft hij een versie gemaakt waarop het hoofd van de 3FM-dj is geblokt. In een open brief aan minister van Binnenlandse Zaken Plasterk legt hij uit waarom hij vindt dat Beelen uit het filmpje moet.

Giel moet eruit.

Krijn van Noordwijk

In de anti-discriminatiecampagnespot figureren onder anderen Sylvana Simons en Giel Beelen. Van Noordwijk schrijft: "Giel heeft een erg nare 'grap' gemaakt richting Sylvana (en een groot deel van Nederland)".

In zijn ochtendshow liet Beelen vrijdag als hint apengeluiden horen voor een onderwerp dat door luisteraars moest worden geraden. Vlak daarna zei hij: "Rustig Sylvana", een verwijzing naar een als racistisch bekritiseerde opmerking van Johan Derksen in het tv-programma Voetbal Inside.

Excuses

Maandag heeft Beelen in zijn show excuses gemaakt: "Smakeloos, valt niet goed te praten. Excuses aan mensen die daar een rotweekend door hebben gehad, Sylvana in het bijzonder. Wat zij allemaal wel niet heeft te verduren. Ik zei het in een 'split second', maar het was smakeloos", zei hij.

Van Noordwijk vindt dat Beelen Simons met een aap vergelijkt en hij schrijft: "Ik vind als maker dat de twee niet langer in eenzelfde anti-discriminatiefilm kunnen staan. Giel moet eruit: Ik wil hem eenvoudig onherkenbaar maken met een zwart vlak over zijn kop heen ."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl