Ranomi Kromowidjojo blaast uit na haar series op de 100 meter vrije slag
NOS SportAangepast

Geen hernia te zien op MRI-scan Kromowidjojo

Opluchting bij Ranomi Kromowidjojo: ze heeft geen hernia. Vorige week kwam naar buiten dat de zwemster in de weken voor de Olympische Spelen amper kon lopen nadat ze door haar rug was gegaan. Vandaag kreeg ze de uitslag van een MRI-scan.

Kromowidjojo kampt met een kleine verdikking tussen de ruggenwervels. In het water kan ze alles, maar er moeten aanpassingen worden gedaan aan haar krachttrainingen. De tweevoudig olympisch kampioene van Londen kan gewoon meedoen aan de WK kortebaan in december in het Canadese Windsor.

Bij de Spelen in Rio beperkten de rugklachten Kromowidjojo vooral bij de start. De blessure werd gebagatelliseerd en ze kwam zonder medaille naar huis.

"Je kunt er toch niets aan veranderen. En ik wil het nu ook niet als excuus aanvoeren. Maar het probleem was er wel", zei ze vorige week tegen De Correspondent.

Een andere belangrijke ontwikkeling voor Kromowidjojo is de samenwerking met haar coach Patrick Pearson. Ze wil graag verder met hem, ook al is Marcel Wouda onlangs door de KNZB aangesteld als hoofdcoach. Met hem was er in het verleden geen klik.

De nieuwe technisch directeur van de zwembond, André Cats, had vandaag zijn eerste werkdag. Een van zijn eerste taken is het gesprek aangaan met Pearson om te kijken wie Kromowidjojo zal gaan begeleiden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl