Een kantoor van Blackberry in Ottawa, Canada
NOS Nieuws

BlackBerry gaat rechtstreeks autosoftware leveren

BlackBerry, het bedrijf dat jaren aan de top stond van de smartphonemarkt, gaat autosoftware maken voor de zelfrijdende auto's van Ford. In 2021 moeten de eerste zelfrijdende Ford-modellen in de showroom staan.

De automarkt is niet nieuw voor BlackBerry. Het Canadese bedrijf heeft zijn software al in zo’n 60 miljoen auto’s zitten, waaronder die van Ford. Maar BlackBerry leverde tot nu toe via een derde partij. Nu gaat het bedrijf rechtstreeks software leveren en wordt de samenwerking belangrijk voor de toekomst van het bedrijf. De Canadese fabrikant wil de auto's van Ford 'slimmer' maken.

Vijf jaar

De Amerikaanse automaker wil net als de concurrentie de komende jaren zelfrijdende auto’s op de weg brengen. Volgens Ford moeten de eerste auto’s over vijf jaar van de band rollen. Ook de andere makers mikken op 2021.

Mensen die de software voor BlackBerry ontwikkelen, blijken interessant voor andere bedrijven. Volgens persbureau Bloomberg werkt Apple in Canada aan auto-software. Een tiental medewerkers van BlackBerry zou zijn overgehaald om voor het bedrijf te komen werken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl