NOS NieuwsAangepast

Niemand kan DiCaprio's 'Before the flood' missen

Er valt de komende dagen nauwelijks te ontkomen aan Leonardo DiCaprio's documentaire over klimaatverandering. Before the flood is niet alleen te zien in de bioscoop en op televisie, maar op bijna elk denkbaar online kanaal: tot 6 november is de film gratis te zien op bijvoorbeeld YouTube, Twitter, Facebook, iTunes, Amazon en zelfs Playstation en Xbox One.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

DiCaprio staat al jaren bekend als een voorvechter van het schoner milieu. In Before the flood laat hij de invloed van klimaatverandering zien en de oplossingen die verschillende mensen wereldwijd hebben bedacht.

Hij maakte de film samen met regisseur Fisher Stevens, die een Oscar won voor zijn film The Cove, over de jacht op dolfijnen. De acteur sprak voor de film onder anderen met president Obama, paus Franciscus en VN-chef Ban. Before the flood werd al vertoond in het Witte Huis en bij de VN.

Slimme strategie

Volgens DiCaprio is het de eerste keer dat een film zo massaal via streaming diensten wordt aangeboden. Techredacteur Nando Kasteleijn noemt het een slimme strategie. "Hij wil dat erover gepraat wordt, dus dan moet je zoveel mogelijk mensen de kans geven de film te zien."

Dat de film zonder commercials wordt aangeboden zal daar ook mee te maken hebben, vermoedt Kasteleijn. "Het gaat hem niet om het geld, hij wil de discussie op gang helpen."

De timing van de film is belangrijk: over acht dagen zijn er Amerikaanse verkiezingen. Op filmvertoningen die DiCaprio organiseert, kunnen bezoekers zich meteen laten registreren als kiezer. "Dit moet een belangrijk onderwerp zijn bij de verkiezingen", zegt DiCaprio. "Er is geen grotere bedreiging voor onze maatschappij dan klimaatverandering."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl