Dirk Kuijt
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord verspeelt opnieuw punten; nu tegen Heerenveen

Feyenoord heeft voor de tweede week op rij punten verspeeld in de eredivisie. Na het gelijkspel van vorige week in de Klassieker tegen Ajax (1-1), kwam de koploper zondag op eigen veld niet verder dan 2-2 in de volgende topper tegen sc Heerenveen.

De ploegen maakten er een vermakelijk duel van in de Kuip, waarbij de Friese nummer drie van de eredivisie de beste start had. Al binnen vijf minuten lag de bal achter Brad Jones in het doel. Na een mooie rush van Sam Larsson gaf Arber Zeneli een zuivere voorzet op Reza Ghoochannejhad en de Iraniër tikte subtiel binnen.

Reza Ghoochannejhad heeft Heerenveen op 0-1 gezet

De koploper moest in de achtervolging en Dirk Kuijt kreeg al snel de kans op de 1-1. Erwin Mulder tikte katachtig een kopbal van Nicolai Jørgensen uit het doel, waarna Kuijt de bal voor de voeten kreeg, maar de aanvoerder schoot hoog over. Halverwege de eerste helft was het wel raak toen Jørgensen Mulder in de verre hoek klopte.

Feyenoord op voorsprong

Het leek in de eerste helft bij 1-1 te blijven, maar vlak voor het rustsignaal kwam Feyenoord toch nog op voorsprong. Scheidsrechter Pol van Boekel zag in een licht duwtje van Jerry St. Juste in de rug van Bilal Basaçikoglu een overtreding. Een strafschop volgde, die door Kuijt werd gemist, maar in de rebound door Karsdorp alsnog in een treffer werd omgezet: 2-1.

  • Pro Shots
    Dirk Kuijt mist een penalty
  • Pro Shots
    In de rebound slaat Rick Karsdorp echter wel toe: 2-1
  • Pro Shots
    Nicolai Jørgensen was verantwoordelijk voor de 1-1

Na rust keken beide ploegen eerst vooral de kat uit de boom, maar na een uur viel uit het niets toch een goal. Larsson werd omver getrokken, maar tikte de bal toch nog door op Morten Thorsby. Die leverde de bal af bij Zeneli, die op zijn beurt Jones klopte met een mooi schot in de bovenhoek.

Geen doordacht plan

Met die gelijke stand schoot Feyenoord niets op en dus gingen de Rotterdammers op zoek naar een nieuwe voorsprong. Basaçikoglu was dichtbij, maar stuitte op het uitgestoken been van Mulder. De oud-Feyenoorder redde ook knap op een schot in de korte hoek van Jørgensen.

Ook in de vier minuten extra tijd ging Feyenoord nog op zoek naar de winnende, maar van een doordacht plan voor die goal was allang geen sprake meer en dus hielden de Friezen vrij eenvoudig stand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl