NOS SportAangepast

Korfballers zonder moeite naar zesde titel

De Nederlandse korfballers zijn voor de zesde keer op rij Europees kampioen geworden. In een eenzijdige finale in Dordrecht werd aartsrivaal België met 27-14 vermorzeld.

De Nederlandse korfballers vieren feest na het behalen van de Europese titel

In 1991 won België voor het laatst in een grote finale van Nederland: op het WK waren de Belgen in de finale met 11-10 te sterk. Sinds dat treffen in Antwerpen speelden Nederland en België vier EK-finales, zes WK-finales en zes finales op de Wereldspelen en telkens was Nederland de winnaar.

Laatste interland van aanvoerder Bakker

In Dordrecht was Nederland vanaf het beginsignaal superieur. De ploeg van Wim Scholtmeier begon fel en geconcentreerd en had het duel na één kwart beslist. Oranje denderde naar 5-0, zag België pas na vier minuten (bij zijn tweede schotpoging) scoren en liep daarna uit naar 10-1.

Nederland voor de zesde keer Europees kampioen

In het vervolg kreeg België maar geen vat op het snelle,agressieve spel van Oranje,dat zijn voorsprong gestaag uitbreidde. In het vierde kwart raakte de pijp bij Oranje langzaam leeg,maar het gat van dertien punten bleef intact.

Kort voor het einde was er zelfs tijd om uitgebreid afscheid te nemen van aanvoerder Tim Bakker en Friso Boode. Zij stoppen bij Oranje. De 33-jarige Bakker speelde 11,5 jaar als international. Beide spelers kregen een publiekswissel en bloemen van de bondscoach.

Korfballers vieren feest na Europese titel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl