Mustafa Saymak viert zijn 2-1 tegen Go Ahead Eagles

Zwolle verslaat Go Ahead in matige IJsselderby

De eerste IJsselderby van dit seizoen is gewonnen door PEC Zwolle. De ploeg van trainer Ron Jans klopte rivaal Go Ahead Eagles op eigen veld met 3-1. PEC stelde pas vlak voor tijd de zege in het matige duel veilig, nadat Sander Fischer met rood naar de kant moest.

PEC begon flitsend en Queensy Menig had na twee minuten al de 1-0 op zijn naam staan. De behendige aanvaller liftte de bal met veel gevoel over doelman Theo Zwarthoed heen, na een fraaie pass van Bram van Polen. Youness Mokhtar raakte vlak daarna de lat.

Na die goede openingsfase daalde het niveau en PEC raakte de grip op de wedstrijd langzamerhand kwijt. Op slag van rust was Van Polen opnieuw aangever, maar nu aan de verkeerde kant. De verdediger van PEC kreeg de bal ongelukkig op zijn schouder, waarna Fischer met een halve omhaal de 1-1 liet aantekenen.

In de tweede helft leek Go Ahead wat meer van zich af te bijten. Marcel Ritzmaier verraste Mickey van der Hart bijna door een vrije trap ineens op doel te schieten, maar de bal belandde op de lat. Een minuut later mocht aan de andere kant Mustafa Saymak, nota bene Deventenaar, vrij schieten en hij legde de bal uitstekend in de bovenhoek: 2-1.

Met de moed der wanhoop ging Go Ahead op zoek naar een tweede gelijkmaker. Die viel nog bijna toen Kevin Brands hard uithaalde, maar Van der Hart keerde de bal en had ook op de rebound van Kenny Teijsse een antwoord.

In de slotfase moest Go Ahead met tien man verder. Fischer trok de doorgebroken Anass Achahbar aan zijn arm. De spits liep door, maar toen arbiter Serdar Gözübüyük zag dat Achahbar geen voordeel had, floot hij alsnog, stuurde Fischer van het veld en gaf Zwolle een vrije trap. Danny Holla schoot die zuiver binnen.

Queensy Menig juicht na de snelle 1-0 tegen Go Ahead
    Sander Fischer scoort: 1-1
    Jarchinio Antonia juicht bij de 1-1. De aanvaller is geschorst en keek de wedstrijd tussen de fans vanaf de tribune