​Bo Bendsneyder (r) op het podium in Maleisië
NOS SportAangepast

Podiumplaats Bendsneyder in Moto3, Zarco wereldkampioen Moto2

Bo Bendsneyder heeft in Maleisië voor de tweede keer in zijn loopbaan het podium gehaald in de Moto3. Net als in de Grand Prix van Groot-Brittannië, eerder dit jaar, werd de 17-jarige coureur derde.

De race kende een chaotische opening, want door meerdere valpartijen was de helft van het deelnemersveld al snel kansloos. Onder anderen wereldkampioen Brad Binder ging onderuit en kon de zege vergeten.

Francesco Bagnaia ontsnapte aan de chaos. De winnaar van de TT in Assen bouwde vlot een ruime voorsprong op en won onbedreigd de race. Bendsneyder vocht met Jakub Kornfeil om plaats twee en moest de Tsjech net voor laten.

Podiumplaats Bendsneyder in Moto3, Dovizioso beste bij MotoGP

Wereldtitel Zarco

In de Moto2 greep Johann Zarco voor het tweede jaar op rij de wereldtitel. De Fransman zegevierde op Sepang en is met nog één race te gaan niet meer in te halen in de WK-stand.

Zarco startte in de stromende regen vanaf pole. Hij moest Franco Morbidelli en Jonas Folger aanvankelijk voor zich dulden, maar de Fransman was de Italiaan en de Duitser toch de baas. Titelrivalen Thomas Lüthi en Álex Rins kwamen niet verder dan de zesde en veertiende plek.

MotoGP

In de MotoGP ging de overwinning na een boeiende race naar Andrea Dovizioso. De Italiaan, die zijn tweede MotoGP-zege in zeven jaar boekte, bleef Valentino Rossi net voor. Wereldkampioen Marc Márquez kwam na een val niet verder dan de elfde plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl