Spelers van PSV vieren feest in Arnhem

Vitesse kan matig PSV geen pijn doen

PSV heeft in een teleurstellend duel een kleine overwinning geboekt bij Vitesse. De regerend landskampioen overtuigde nauwelijks, maar op de 2-0 zege in Arnhem viel eigenlijk niet zoveel af te dingen.

De Eindhovenaren hebben de laatste weken nogal moeite de wedstrijd in de juiste versnelling te beginnen. Ook in het Gelredome stond de Eindhovense automaat aanvankelijk nog in de parkeerstand. Terwijl Vitesse fris en fruitig aanviel, waren de bezoekers nog op zoek naar de sleuteltjes.

De Arnhemse aanvallen leverden weliswaar dreiging op, maar geen uitgespeelde kansen. De eerste keer dat PSV de weg naar de Vitesse-helft had gevonden, was het direct raak: Gastón Pereiro speelde zich behendig vrij en frommelde de bal in de korte hoek.

Doelman Remko Pasveer verving de geblesseerde Jeroen Zoet

Het doelpunt gaf PSV weer wat vertrouwen en tot en met de rust was het de betere ploeg. Ook erna deden de gevaarlijkste momenten zich lange tijd voor het Vitesse-doel voor, maar halverwege de tweede helft zette de thuisploeg weer wat meer aan.

Dit leidde onder meer tot een knap schot van Milot Rashica dat op de lat uiteenspatte. De Arnhemse aanval was echter niet bij machte er een hevig slotoffensief uit te persen. Sterker nog: in de slotfase counterde PSV op zijn gemak naar de 2-0. Opnieuw was Pereiro - ditmaal op aangeven van Andrés Guardado - het eindstation.