Kostas Lamprou viert het Tilburgse doelpunt

Willem II in slotfase langs Groningen

Willem II heeft zijn tweede zege van het seizoen geboekt. In Tilburg werd het tegen FC Groningen 2-1.

In een levendige eerste helft hadden de Groningers het beste van het spel, maar kreeg Willem II de betere kansen. Funso Ojo trof via doelman Sergio Padt de paal en Hans Hateboer kon een schot van Bartholomew Ogbeche maar net blokken. Ogbeche was de vervanger van de geschorste clubtopscorer Fran Sol.

Het bleef ook na de rust leuk. Willem II werd sterker en dat leverde de 1-0 op. Padt redde nog op een kopbal van invaller Thom Haye (die in de ploeg was gekomen voor Erik Falkenburg), maar was bij de rebound kansloos.

Bartholomew Ogbeche troost Albert Rusnak

Ogbeche

Meteen zette FC Groningen aan en Mimoun Mahi tikte de 1-1 binnen. Beide teams zochten de drie punten en de thuisploeg werd beloond. Na aarzelend ingrijpen van Padt tekende Ogbeche met het hoofd voor de 2-1.

En zo deed de ploeg van trainer Erwin van de Looi (oud-trainer van FC Groningen) de laatste plaats weer over aan Roda JC.