Angelique Kerber juicht na haar zege op Agnieszka Radwanska.
NOS SportAangepast

Kerber treft Cibulková in eindstrijd WTA Finals

Angelique Kerber heeft in Singapore de finale van de WTA Finals bereikt. De Duitse nummer één van de wereld liep in een uur en een kwartier over Agnieszka Radwanska uit Polen heen: 6-2, 6-1.

De laatste keer dat een Duitse op het eindejaarstoernooi de finale haalde was in 1996. Toen boekte Steffi Graf voor de vijfde keer de eindzege. De finaleplaats is voor Kerber de kroon op haar prima seizoen. Ze won de Australian Open en de US Open en onttroonde Serena Williams als nummer één van de wereld.

Radwanska kreeg op harde wijze met die topvorm te maken. Ze leverde liefst acht keer haar service in en kon het Kerber nooit echt moeilijk maken.

Dominika Cibulková in actie

In de finale stuit Kerber op Dominika Cibulková. De Slowaakse tennisster (de mondiale nummer acht) leek er in de halve finales tegen de Russische Svetlana Koeznetsova hard af te gaan, maar vocht zich toch naar de zege.

Koeznetsova, die een plaats lager staat op de wereldranglijst denderde vanaf het begin over de 27-jarige Slowaakse heen. Cibulková had niets in te brengen en de afstraffing leek bijna zeker. Na de eerste set keerde echter het tij.

De dertigjarige Koeznetsova leek vermoeid en verloor de tweede set in de tiebreak. Cibulková kwam in de derde set met 4-2 achter, maar wederom toonde ze veel veerkracht. Ze sloeg op haar eerste matchpoint toe: 1-6, 7-6 (2), 6-4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl