Hidde Turkstra in actie voor HC Rotterdam

Hockeyers Kampong in slotfase naast Rotterdam

De hockeyers van Rotterdam hebben de kans om een flinke sprong te maken op de ranglijst in de slotfase van het duel met Kampong door de vingers laten glippen. De inhaalwedstrijd in Utrecht eindigde in 2-2.

Door treffers van de Engelsen Harry Martin, in de slotfase van de eerste helft, en Alastair Brogdon, diep in de tweede helft, leek Rotterdam op weg naar een mooie zege op bezoek bij een concurrent om de play-off-plaatsen.

Drie dolle minuten

Maar heel laat in de wedstrijd kwam Kampong knap terug. Drie minuten voor het einde benutte Martijn Havenga een strafcorner en kort voor het laatste fluitsignaal maakte Bjorn Kellerman zelfs gelijk.

Daardoor sloeg Kampong ternauwernood een aanval op de derde plaats af en schiet Rotterdam met alweer een gelijkspel weinig op; het blijft zesde. Komende zondag komen beide ploegen opnieuw in actie, want dan staat er een volledige speelronde op het programma.