Dominique Vugts is het middelpunt der Amsterdamse feestvreugde

Vrouwen Ajax, FC Twente en ADO maken geen fout

In de eredivisie bij de vrouwen heeft de top-3 geen fouten gemaakt. Ajax, FC Twente en ADO Den Haag boekten een zege en liepen daardoor verder weg van de rest. Het verschil tussen nummer drie ADO Den Haag en de nieuwe nummer vier PSV is opgelopen tot zes punten.

Koploper Ajax won thuis eenvoudig met 3-0 van Telstar door doelpunten van Kelly Zeeman, Marjolijn van den Bighelaar en Dominique Vugts. De voorsprong op FC Twente blijft drie punten: in Friesland won Twente met 3-1 van sc Heerenveen, maar makkelijk ging dat niet.

Bij rust stond Heerenveen aan de leiding door een goal van Dorien Zeinstra. Vlak na rust bracht Jill Roord de stand op 1-1, maar het duurde tot de 89ste minuut voordat Twente op voorsprong kwam. Ellen Jansen benutte een strafschop.

In blessuretijd maakte invalster Lineth Beerensteyn er ook nog 3-1 van.

Babiche Roof (Telstar) in duel met Chantal de Ridder (Ajax)