Een deel van Aleppo
NOS NieuwsAangepast

Russisch leger wil Oost-Aleppo weer bombarderen, Poetin weigert

De Russische generale staf heeft president Poetin toestemming gevraagd om de luchtaanvallen op Oost-Aleppo te hervatten, maar Poetin geeft daar voorlopig geen toestemming voor. In de Syrische stad zijn rebellen vanochtend een offensief begonnen om de stadsdelen te ontzetten die zijn belegerd door het regeringsleger.

Op vragen van journalisten over het verzoek van de luchtmacht zegt een woordvoerder dat Poetin voorlopig niets doet. "Hij wil de Amerikanen meer tijd geven om terroristen en gematigde rebellen uit elkaar te halen en om gewonde burgers uit de stad te evacueren."

De woordvoerder benadrukt dat Rusland altijd militair toe kan slaan als dat nodig is.

Rebellen rukken op naar Aleppo

Zone van 10 kilometer

Russische en Syrische gevechtsvliegtuigen hebben de afgelopen tien dagen naar eigen zeggen geen bombardementen uitgevoerd in een tien kilometer brede zone om de stad.

Vanuit alle delen van de stad komen berichten over explosies en geweervuur. "Vandaag moet de slag beginnen", zei een woordvoerder van de rebellengroep Fastaqim tegen persbureau Reuters. "Alle rebellengroepen zullen deelnemen."

Bombardementen

Oost-Aleppo, dat in handen is van de rebellen, is weken gebombardeerd door Russische en Syrische gevechtsvliegtuigen. Het jongste rebellenoffensief komt van strijdgroepen van buiten de stad, maar ook milities in het belegerde deel doen mee aan de gevechten.

Over het verloop van de gevechten van vandaag komt maar mondjesmaat informatie naar buiten. Er zijn nauwelijks journalisten in het gebied.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl