NOS VoetbalAangepast

Cocu eist 'ander PSV' tegen Vitesse

Trainer Phillip Cocu heeft tijdens een groepsgesprek van bijna een uur de PSV-selectie op scherp gezet. Of het helpt? De coach verwacht zaterdagavond in ieder geval "een ander PSV" in het uitduel met Vitesse.

Cocu hoopt dat groepsgesprek PSV-selectie effect heeft

Het was afgelopen dinsdag volgens doelman Remko Pasveer "vijf voor twaalf" in Eindhoven na de uitschakeling door Sparta in het bekertoernooi. Dat moet ook Cocu hebben gevoeld.

Groepsgesprek

De coach besloot daarom dat het tijd was voor een stevig groepsgesprek. Ruim een uur lang keken trainer en spelers elkaar recht in de ogen met als duel de actuele vormcrisis te bezweren.

"Dat is een gesprek geweest om vooral vooruit te kijken. Iedereen heeft de ruimte gehad om zich te uiten. Dat is ook zeker gedaan en ik ben zeer content met de reactie die uit de groep is gekomen", aldus Cocu.

Tegen Vitesse hoop ik niet alleen, maar verwacht ik ook een ander PSV te zien dan tegen Sparta.

Phillip Cocu

"Nu komt punt twee: de vertaling naar het veld maken. Wij verwachten een bepaalde inzet en beleving die ik iedere wedstrijd van PSV wil zien. Tegen Vitesse hoop ik niet alleen, maar verwacht ik ook een ander PSV te zien dan tegen Sparta."

Cocu hoopt dat zijn selectie de komende periode weer van positieve impulsen wordt voorzien. "Je moet nooit te lang in het negatieve blijven hangen. Iedereen gaat beter functioneren als je ook de goede dingen uitlicht", zegt hij.

'Licht schijnen over goede dingen'

"Kritisch kijken naar hetgeen je brengt is heel belangrijk. Maar aan de andere kant moet je net zo goed je licht laten schijnen over de goede dingen."

PSV beschikt zaterdag in de Gelredome nog niet over Jeroen Zoet (beenblessure), Luciano Narsingh (hamstring), Siem de Jong (kuit) en de al langer geblesseerden Jorrit Hendrix (knie) en Jürgen Locadia.

Guardado en De Jong over misère bij PSV

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl