NOS VoetbalAangepast

Karsdorp is nu meer dan 'Rick die goed kan opkomen'

Rick Karsdorp verkeert in de vorm van zijn leven. De dynamische rechtsback van Feyenoord geniet van zijn sterke periode, die hem zelfs basisspeler van het Nederlands elftal heeft gemaakt.

Karsdorp zit in een flow, maar kan nog beter

"Ik zit lekker in mijn vel en speel redelijk tot goede wedstrijden", stelt de 21-jarige verdediger nuchter vast.

Zelf ziet hij ook een duidelijke verbetering in vergelijking met de speler die hij vorig seizoen nog was. "Toen was het vooral Rick die goed kon opkomen, maar verdedigend een steekje liet vallen. Dat is dit seizoen veranderd, misschien ook omdat ik zo veel speel momenteel."

Drie jaar geleden speelde ik nog op de 10-positie, nu ben ik rechtsback.

Rick Karsdorp

De opmars van Karsdorp is opmerkelijk, gezien zijn metamorfose als voetballer. "Drie jaar geleden speelde ik nog op de 10-positie, nu ben ik rechtsback. Zo snel kan het gaan, maar ik weet dat het nog beter kan en beter moet", zegt hij met de nodige zelfkritiek.

Van Bronckhorst

Trainer Giovanni van Bronckhorst posteert Karsdorp komende zondag in het thuisduel met sc Heerenveen ongetwijfeld weer aan de rechterkant.

De coach beschikt weer over Eljero Elia, die ongeveer twee maanden last heeft gehad van een schouderblessure en inmiddels weer speelminuten aan het maken is.

'Blij om Elia er weer bij te hebben, maar hij is nog niet topfit'

"Elia is nog niet honderd procent fit. Hij is nog niet helemaal vrij in zijn bewegen vanwege zijn schouder, maar dat is ook een kwestie van ritme", aldus Van Bronckhorst. "Voor Berghuis geldt hetzelfde. Hij had ribklachten, maar het gaat nu wat beter."

Van Bronckhorst bewondert de prestaties van Heerenveen, dat momenteel derde staat in de eredivisie. "Ik ben altijd onder de indruk geweest van Jurgen Streppel. Zowel bij Willem II als Heerenveen."

Van Bronckhorst onder de indruk van Streppel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl