Agnieszka Radwanska bereikt de halve finales in Singapore
NOS SportAangepast

Radwanska weer bij laatste vier WTA Finals, Muguruza redt eer

Agnieszka Radwanska is voor de vierde keer in vijf jaar doorgedrongen tot de halve finales van de WTA Finals. De als tweede geplaatste Poolse eindigde in Singapore in de witte groep als tweede door directe concurrente Karolina Plísková met 7-5, 6-3 te verslaan.

Titelhoudster Radwanska had in de zes eerdere duels met de Tsjechische geen set verloren. Ditmaal waren er zeker kansen voor Plísková, maar de Poolse was mentaal het sterkst.

Zo verspeelde Plísková in de eerste set een 4-2 voorsprong. In de tweede set vocht ze zich met twee breaks van 0-2 naar 3-2, maar daarna wist ze geen game meer te winnen.

Garbiñe Muguruza verslaat Svetlana Koeznetsova

De als vijfde geplaatste Garbiñe Muguruza maakte eerder op de dag in Singapore een einde aan de zegereeks van de Russin Svetlana Koeznetsova: 3-6, 6-0, 6-1.

Koeznetsova had zes wedstrijden op rij gewonnen en was al zeker van de eerste plaats in de witte groep. Muguruza had haar eerste twee partijen in Singapore verloren en was al uitgeschakeld voor een plaats in de halve finales. Desondanks maakten de speelsters er een interessant duel van.

Indruk

Koeznetsova maakte indruk in de eerste set, maar bakte er daarna weinig meer van. Ze won in het restant nog maar één game en verprutste op 0-1 in de derde set maar liefst zeven breekkansen.

In de halve finales neemt Koeznetsova het zaterdag op tegen Dominika Cibulková, de nummer twee van de rode groep. In de andere halve finale staan Radwanska en Angelique Kerber tegenover elkaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl