NOS VoetbalAangepast

Vluchteling Celina is de smaakmaker van Twente

FC Twente stond er vorig seizoen beroerd voor. De club uit Enschede kwam vooral door financiële en bestuurlijke problemen in het nieuws. Weinigen gaven nog een stuiver voor de sportieve ambities van de club. Toch staat FC Twente op dit moment vijfde in de eredivisie. Vooral dankzij drie huurlingen van Manchester City.

'Ik wil minuten maken'

Een van die huurlingen is Bersant Celina, die in tal van opzichten een bijzonder jaar doormaakt. Pep Guardiola adviseerde hem in Nederland te gaan spelen. Zo kwam hij in Enschede terecht, waar Celina inmiddels al heel wat heeft opgestoken. "Hier voetballen gewoon twee ploegen tegen elkaar", geeft hij toe.

Bij Twente is hij inmiddels uitgegroeid tot een van de smaakmakers. Twente-trainer René Hake is blij met de aanwinst. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Roda JC van vanavond, zegt hij: "Het is een eergevoelige jongen. Hij wil zich graag laten zien. Hij wil belangrijk zijn en zich hier ontwikkelen."

Kosovo

Hoogtepunt voor Celina tot dusver dit seizoen is het optreden met Kosovo in de WK-kwalificaties. Pas sinds mei van dit jaar staat Kosovo officieel te boek als lid van de wereldvoetbalbond FIFA, zodat het Balkanland nu pas voor het eerst mag meedoen aan de kwalificatiereeks voor het WK voetbal.

Nadat zijn familie eind jaren negentig Kosovo ontvlucht was, kwam Celina op tweejarige leeftijd terecht in Noorwegen. Hij luisterde daarna naar de verhalen van zijn familieleden over de oorlog op de Balkan en twijfelde geen moment toen hij de keuze had om voor zijn vaderland uit te komen.

Celina: "Ik wil het land iets teruggeven. Ik wil het land goed en trots maken, wat het natuurlijk al lang is. Maar toch..."

Handhaving eerste prioriteit voor prima draaiend FC Twente

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl