Geert Wilders in de rechtbank
NOS Nieuws

Wilders niet bij proces; 'discussie hoort in parlement'

Geert Wilders is komende maandag niet bij het proces over zijn 'minder Marokkanen'-uitspraak. In een ingezonden brief in het AD schrijft de PVV-leider dat hij politieke discussies voert op de plek waar die volgens hem thuishoren: "in ons parlement."

De advocaat van Wilders, Knoops, zei eerder in de rechtbank al dat de discussie in het politieke debat moet worden gevoerd en niet voor een rechtbank. Knoops noemt de zaak een proefproces waarmee wordt geprobeerd vast te stellen wat politici mogen zeggen.

In de ingezonden brief van Wilders schrijft de PVV'er dat hij weigert aan een politiek proces mee te werken. Hij vindt het zijn recht en plicht om als politicus over problemen in Nederland te spreken. "Want Nederland heeft een mega Marokkanenprobleem." Hij sluit verderop af: "Als daarover spreken strafbaar is, is Nederland geen vrij land meer. Maar een dictatuur."

Twee maten

Volgens Wilders wordt ook met twee maten gemeten. Zo schrijft hij dat collega's van hem niet worden vervolgd. "Premier Rutte zei dat Turken moeten oppleuren. PvdA-fractievoorzitter Samsom zei dat Marokkaanse jongeren een etnisch monopolie hebben op overlast."

Wilders vindt het terecht dat zij niet worden vervolgd. "Maar men wil mij via de rechtbank wel de mond snoeren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl