Het Franse paard Timoko met pikeur Björn Coop
NOS Sport

'Messi van de paardensport' komt naar Prijs der Giganten

Het Franse toppaard Timoko doet op zondag 13 november mee aan de Prijs der Giganten, het grootste Nederlandse drafsportevenement. Op het Victoriapark in Wolvega kan Timoko bovendien een record vestigen door bij winst het bestverdienende paard uit Frankrijk te worden.

"Dit is echt heel bijzonder", vertelt Ralf Dekker, manager van de renbaan in Friesland. "Timoko is de Messi van de drafsport en een ontzettend goed drafpaard. Als hij wint, heeft hij in totaal meer dan 4,2 miljoen euro aan prijzengeld bij elkaar gereden. Uniek! Het leuke bovendien is dat het paard veel connecties heeft met Nederland."

46.000 euro prijzengeld

Ondanks dat Timoko de Franse nationaliteit heeft, is het paard gefokt in Nederland en heeft het met Richard Westerink een Nederlandse eigenaar en trainer. Alleen de pikeur (de berijder van het karretje achter het paard) is een Zweed: twaalfvoudig Zweeds kampioen Björn Coop.

Het heeft de Nederlandse organisatie wel flink wat geld gekost om Timoko naar Wolvega te halen. "Het prijzengeld voor de winnaar is 46.000 euro", legt Dekker uit. "Ter vergelijking: vorig jaar was er 30.000 euro voor de winnaar. Maar voor liefhebbers is het zeker de moeite waard om hem een keer in actie te hebben gezien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl