Domnikia Cibulkova
NOS SportAangepast

Cibulková samen met Kerber naar halve finales WTA Finals

Angelique Kerber en Dominika Cibulková zijn doorgedrongen tot de halve finales van de WTA Finals. De mondiale nummer een was al zeker van een plaats bij de laatste vier en deed tegen de Amerikaanse Madison Keys haar sportieve plicht: 6-3, 6-3.

De Slowaakse had haar hoop levend gehouden door een zege op de Roemeense Simona Halep: 6-3,7-5. Omdat Kerber daarna geen set afstond, kon Cibulková eveneens juichen.

Stand rode groep

SpeelsterPunten
1.Angelique Kerber3-6 (6-1)
2.Dominika Cibulková3-2 (3-4)
3.Madison Keys3-2 (2-4)
4.Simona Halep3-2 (2-4)

Keys serveerde matig en was slordig. De Amerikaanse maakte slechts twintig van haar 51 servicepunten en viel daarnaast op 31 afzwaaiers te betrappen. Ze speelde in de tweede set wel wat beter, maar Kerber was een maatje te groot.

Eerste zege Cibulková

Cibulková boekte na twee nederlagen haar eerste overwinning in Singapore. De Slowaakse en Halep schotelden de fans een schitterend tennisgevecht voor. De 27-jarige Cibulková kreeg de twee jaar jongere Roemeense, die wel last had van een knieblessure, eronder dankzij 32 winners en haar onverzettelijkheid.

Ze speelde vol op de aanval en schuwde de risico's niet. In de tweede set verloor Cibulková twee games op rij (die samen ruim 20 minuten duurden). De Slowaakse kwam daardoor met 5-4 achter.

Ze bleef echter knokken, want setverlies had uitschakeling betekend. In de tiebreak sloeg ze direct op haar eerste matchpoint toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl