NOS NieuwsAangepast

Poetin zweert wraak voor aanslag

Premier Poetin van Rusland zweert wraak voor de aanslag gisteren op een vliegveld bij Moskou. Poetin sprak tijdens een ministerraad van een gruwelijke, zinloze en afschuwelijke misdaad. Hij twijfelt er niet aan dat de daders zullen worden opgespoord en gestraft.

Bij de bomaanslag op de luchthaven Domodedovo kwamen 35 mensen om het leven en vielen minstens 170 gewonden. Het is nog niet duidelijk wie achter de aanslag zitten.

Beveiliging

Ook president Medvedev heeft gezegd dat degenen die achter de aanslag zitten, gestraft zullen worden. Volgens hem gaat het om een terroristische aanslag die al lang van tevoren gepland moet zijn en die erop gericht was zoveel mogelijk slachtoffers te maken.

Volgens Medvedev toont het bloedbad aan dat de beveiliging op het vliegveld ernstig tekortschiet. De directie van het Moskouse vliegveld moeten zich hiervoor verantwoorden, zei hij.

Veroordeeld

De aanslag op de grootste luchthaven van Moskou is in de hele wereld scherp veroordeeld. De Europese Commissie heeft Rusland alle mogelijke hulp aangeboden bij het onderzoek naar de daders.

Commissievoorzitter Barroso noemt de aanslag "verschrikkelijk". Bondskanselier Merkel zei dat ze de afschuwelijke aanslag veroordeelde. Ze sprak van een laffe aanslag.

De Amerikaanse president Obama vindt het een ongehoorde daad van terreur tegen de Russische bevolking. De VS heeft ook hulp aangeboden bij het technische onderzoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl