NOS NieuwsAangepast

Restaurantapp IENS neemt concurrent Couverts over

De eigenaar van de Nederlandse reserveer- en recensiesite voor restaurants IENS neemt concurrent Couverts over. De twee websites zijn nu allebei in handen van het Amerikaanse TripAdvisor.

IENS werd vorig jaar al overgenomen door Tripadvisor. Bij IENS zijn meer dan 20.000 restaurants aangesloten. Door Couvert over te nemen, krijgen ze er 2600 restaurants bij, waarmee ze veruit de grootste reserveringssite van Nederland worden.

Hoeveel TripAdvisor betaalt, willen de partijen niet bekendmaken.

20 miljoen bezoekers

Met de overname zet TripAdvisor vaart achter de groeiplannen in Nederland. "Deze overname past naadloos in onze ambitie om onze positie als top review- en reserveringsplatform verder te verstevigen", zegt Niels Keizer, directeur van IENS.

Couverts is in 2009 opgericht door Paul Wiertz. RTL investeerde in Couverts en werd de eigenaar. "Dat heeft geleid tot een kentering in de markt van het reserveren van restaurants", zegt Wiertz. Hij denkt dat de klanten profiteren van de overname omdat er nu een centraal punt komt waar ze terechtkunnen.

IENS is in 1998 opgericht door Iens Boswijk. De site krijgt jaarlijks zo'n 20 miljoen bezoekers die wekelijks zo'n 4000 nieuwe recensies achterlaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl