De Franse politie zet traangas in bij een betoging
NOS NieuwsAangepast

250 miljoen extra voor Franse politie na acties agenten

De Franse regering investeert 250 miljoen euro extra in de politie. Het geld is bedoeld voor verlichting van de werkdruk en voor de aanschaf van wapens en materieel.

Na overleg met de vakbonden kwam minister van Binnenlandse Zaken Cazeneuve met een opsomming van de spullen die de politie allemaal krijgt: helmen, kogelwerende vesten die bestand zijn tegen schoten met een kalasjnikov, schilden, betere wapens en ook uniformen die brandwerend zijn. Verder is het geld bestemd voor nieuwe politiewagens.

Aanleiding voor het overleg waren de politieprotesten van de laatste tijd. Franse agenten gingen spontaan de straat op om te klagen over de werkdruk. Ook vinden ze dat ze hun werk niet veilig kunnen doen, bijvoorbeeld als ze worden belaagd door relschoppers.

Komend voorjaar kiezen de Fransen een nieuwe president. De Franse regering wil de kiezers, en dus ook de agenten, tevreden houden, zei correspondent Frank Renout in het NOS Radio 1 Journaal. Dat verklaart volgens hem mede waarom er nu extra geld naar de politie gaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl