NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 27 oktober: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, het is vandaag overwegend bewolkt, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Vanmiddag is het met 14 tot 16 graden vrij zacht voor de tijd van het jaar.

Wat heb je gemist?

Er moet meer politie op de weg komen in de strijd tegen verkeershufters. Dat zegt landelijk verkeersofficier Damen in De Telegraaf. Bumperklevers, linksrijders, automobilisten met een telefoon in de hand en drankrijders moeten vaker aan de kant worden gezet. Als mensen direct worden aangesproken op hun wangedrag zullen ze minder snel weer in de fout gaan, denkt Damen.

Strijders van Islamitische Staat hebben tientallen gevangenen doodgeschoten uit dorpen rond Mosul. De slachtoffers zijn politieagenten en militairen die in IS-gebied woonden, zegt een Iraakse functionaris tegen persbureau Reuters. IS heeft de afgelopen dagen terrein rond Mosul prijsgegeven doordat het Iraakse leger oprukt naar de stad.

Inwoners van Mosul op de vlucht

Door een actie van vandalen zitten zo'n 10.000 huishoudens in Alkmaar in de kou. De cv-installatie is uit, omdat er een gasstoring is geweest. Volgens netbeheerder Liander is een gaskast opengebroken met een koevoet. Daardoor ging de automatische beveiliging aan en werd het gas afgesloten. Als mensen hun cv-installatie weer opstarten, moet ie het weer gaan doen.

Verder vandaag...

De Sacharovprijs wordt vandaag weer uitgereikt. De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan uitzonderlijke individuen en organisaties die mensenrechten en grondvrijheden verdedigen. Vorig jaar werd de onderscheiding toegekend aan de Saudische blogger, schrijver en activist Raif Badawi.

De Tweede Kamer debatteert vandaag over de kosten van het Koninklijk Huis.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zelf zijn in Twente voor een streekbezoek. Dat is een soort uitgebreid werkbezoek. Op sommige plekken kan het publiek toch een glimp opvangen van het koningspaar.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl