Lewis Baker na zijn doelpunt tegen RKC Waalwijk

Vitesse, AZ en Heracles verder in bekertoernooi

Vitesse heeft zich voor de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi geplaatst. De nummer zeven van de eredivisie was in Arnhem met 4-1 te sterk voor RKC Waalwijk, de nummer zeven uit de Jupiler League.

De thuisploeg kwam voor de rust al op 1-0 via Zhang Yuning, die op aangeven van Guram Kashia binnenschoot. Even na rust bracht Pieter Langendijk met een uithaal RKC verrassend langszij, maar in het vervolg besliste Vitesse de wedstrijd.

Een penalty van Lewis Baker en een beheerste schuiver van Marvelous Nakamba zorgden voor lucht, waarna invaller Nathan in de slotminuut de eindstand op 4-1 bepaalde.

Feest bij de spelers van AZ na het doelpunt van Robert Mühren

AZ schaarde zich onder de laatste zestien dankzij een 1-0 overwinning op FC Emmen. En daarmee mochten de Alkmaarders hun handen dichtknijpen.

Emmen, negende in de Jupiler League, liet zich van zijn beste kant zien. Een uur lang was het de betere ploeg en kreeg het een aantal dotten van kansen. AZ , dat zijn slechte vorm in de eredivisie mee had genomen naar dit bekerpotje, wankelde. Met een knap schot besliste Robert Mühren echter het duel alsnog in het voordeel van de thuisploeg.

Heracles Almelo heeft tegen de amateurs van UNA vertrouwen opgedaan. De Tukkers, die half augustus voor de eerste en tot dusver voor de laatste keer wonnen in de eredivisie, haalden voor eigen publiek flink uit tegen de club uit de tweede divisie: 5-0.

De thuisploeg nam pas na de rust (1-0) afstand van de bezoekers. Samuel Armenteros (twee), Brandley Kuwas, Joey Pelupessy en Brahim Darri kwamen tot scoren voor Heracles.