Sven Kramer vrijdag 'gewoon' aan de start in Groningen
NOS SchaatsenAangepast

Schaatsers bereiken akkoord, staking van tafel

Het slepende conflict in de schaatswereld over noodzakelijke bezuinigingen is opgelost. De KNSB-directie en de drie partijen (schaatsers, gewesten en teams) hebben woensdagavond een akkoord bereikt. Daardoor is een staking van de baan en zullen alle schaatsers vrijdag aan de start verschijnen in Groningen, waar wereldbekertickets worden verdeeld.

Voornaamste punt van overeenkomst is de zogenaamde premiepot voor de schaatsers. Die zal de komende twee jaar door de schaatsbond worden gevuld met 975.000 euro. De ledenraad van de KNSB moet donderdag formeel nog akkoord gaan met de overeenkomst.

Conflict

De directie van de KNSB stonden de afgelopen weken lijnrecht tegenover de ploegen, schaatsers en gewesten, die weigerden mee te gaan in de voorgenomen bezuinigingen. De schaatsbond leed in het afgelopen boekjaar een verlies van 2,7 miljoen euro. De schaatsers, teams en de gewesten moesten daardoor flink inleveren.

Interim-directeur van de KNSB, Theo Fledderus (m), tekent het akkoord samen met Jaap Manshanden (l) van het gewest Noord-Holland/Utrecht en de vertegenwoordiger van de merkenteams, Bert Jonker

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl