Robin Haase zit op een stoel nadat hij zich verstapt heeft
NOS SportAangepast

Haase niet opgewassen tegen Del Potro in Basel

Robin Haase heeft de eerste ronde van het hardcourttoernooi in het Zwitserse Basel niet overleefd. De Argentijn Juan Martín Del Potro schoof Haase met 6-3, 6-4 aan de kant.

Er deed zich iets opmerkelijks voor in het begin van de partij: Haase verstapte zich in de derde game (bij 1-1) en werd ondersteund door Del Potro op een door de scheidsrechter gehaalde stoel gezet.

Na een korte blessurebehandeling aan zijn heup kon Haase door. Hij verloor zijn opslag in de volgende game en ook de set, maar kwam in de tweede set met 2-0 en 4-3 voor.

Del Potro, die de enige vorige partij tussen de twee (in 2012 op Wimbledon) gewonnen had, sloeg met een break bij 4-4 het beslissende gat.

John Isner in actie op het ATP-toernooi in Wenen

Acekanonnen Karlovic en Isner verder in Wenen

Ivo Karlovic en John Isner hebben in Wenen de laatste acht bereikt. Voor beide acekanonnen gold dat ze in drie sets wonnen en na twee tiebreaks.

Karlovic versloeg Damir Dzumhur met 7-6 (6), 4-6, 7-6 (5). De Bosniër kreeg 33 aces om de oren van de Kroaat, maar kwam desondanks met 5-1 voor in de derde set. Toch dwong Karlovic nog een tiebreak af en die won hij ook nog.

Isner moest eveneens tot het uiterste gaan tegen de Spanjaard Feliciano López die hij met 7-6 (1), 3-6, 7-6 (2) de baas was. López kreeg één breekkans en die benutte hij ook. De Amerikaan brak López geen enkele keer, maar zijn service (hij sloeg 31 aces) gaf de doorslag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl