Kozakken Boys neemt het vanavond op tegen Ajax
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

In Werkendam zijn ze klaar voor Ajax

Vuurwerk, extra tribunes, tientallen verkeersregelaars, stewards en politie. Veldverlichting die twee keer zo sterk is als gebruikelijk. Extra urinoirs, dranghekken en een strak uitverkocht huis.

Kozakken Boys uit het Brabantse Werkendam, uit de Tweede Divisie, speelt vanavond in eigen huis een bekerwedstrijd tegen Ajax, en ze zijn er klaar voor, schrijft Omroep Brabant.

De facilitair medewerker van Kozakken Boys, Eric van Wijk, gaat naar bed en staat op met zijn telefoon. Het ding ratelt en trilt de hele dag. "Iedereen belt, van de tentenbouwers tot en met de mensen van de kantine", zegt hij. "Ik schat dat er rond de honderd vrijwilligers in de weer zijn geweest om alles klaar te krijgen voor de wedstrijd van vandaag."

Om de bezoekers het stadion in en uit te krijgen zijn er vier extra ingangen gecreëerd. Vanmiddag worden de wegen rondom het sportpark, waar de wedstrijd gaat plaatsvinden, grotendeels afgesloten. De club adviseert bezoekers om te voet of met de fiets te komen.

'Goede kans'

Gisteravond had de ploeg nog een training ter voorbereiding op het spektakel. Supporters staken vuurwerk af om de spelers een steuntje in de rug te geven.

In 2007 speelde Kozakken Boys ook tegen Ajax in de beker. Toen verloor de ploeg uit Werkendam in de verlenging met 1-2.

De supporters van de club uit de Tweede Divisie zijn ervan overtuigd dat hun team een kans heeft. "Ajax neemt toch een tweede elftal mee, dus ik denk dat we een goede kans maken", zegt een supporter. Een ander: "In het voetballen is er altijd een kans."

De wedstrijd begint vanavond om 18.30 uur.

Advertentie via Ster.nl